woensdag, juni 28, 2006

Ja en nu dan?

Vandaag heb ik besloten om mijn blog ook maar eens in het Engels te gaan doen (link staat in me link lijstje), scheelt een aantal vrienden van mij die stomme en slechte vertaalservices. Is ook wel lachen om internationaal te gaan met je blog, mss krijg ik dan ook meer reacties :P

Maar goed en nu dan, tis een rustdag op het WK wat moet ik nu toch vanavond gaan doen? Ik verveel me nu al *zucht*. Ach gelukkig kan ik nu ff bloggen en dan straks de boel gaan vervelen op Neopets :D.

Heb vandaag op het werk wel erg moeten lachen om een collega van mij, zij kwam vandaag pas voor het 1st werken en zij is een "groot" oranje fan. Ze was dus nog steeds pissig omdat ze eruit lagen en had na de wedstrijd gelijk alles verknipt en verscheurd wat ook maar oranje was =)). Heb tegen haar gezegd dat ik dat erg zwak vind, je bent supporter of je bent het niet, toen begon ze gelijk Italië af te zeiken, tja mijn reactie: Wij zitten er nog lekker in jullie niet, kon me nog net in houden om niet nananananaana te zingen :P. Dit bewijst maar weer eens mijn gezwam van een paar dagen geleden, de meeste Hollanders zijn nep supporters :P

Vandaag belde de neuroloog mij op om te vragen hoe het nu ging, ik heb hem dus verteld dat die pillen ook al niet werken en dat ik constant moe ben ervan. Ook heb ik hem verteld dat de chirurg naar me hand heeft gekeken en dat hij denkt dat het waarschijnlijk iets met mijn pezen heeft te maken. Nu ben ik dus weer doorverwezen naar de Orthopeed, zucht eens kijken wat die zegt. Mag naar een orthopeed die ik al ken en mag hem niet zo erg, toen ik last had van mijn knie moest ik maar gaan afvallen dan zou het wel beter gaan. Euuhhh hallo mijn mediale band van mij knie is heel erg opgerekt en daardoor heb ik pijn heeft niks met gewicht te maken, maar goed voor hem was de zaak daarmee gedaan. Kom ik straks in augustus bij hem begint ie zeker weer over dat ik moet afvallen, euuhhh hallo heb last van me hand :P
Ach ja we zien het wel weer, dus we wachten maar weer af.

Als laatste veel ik Pessotto heel erg veel beterschap toewensen, ik hoop dat hij snel weer de oude is.

dinsdag, juni 27, 2006

De voetbal supporter deel 2

Het onderstaande bericht staat vandaag in BN de Stem
‘Boze droom’ voor Duitse supporters
Door Leo Nierse

Dinsdag 27 juni 2006 - BREDA – Nederlanders vinden Duitsers steeds ‘sympathieker’ en volgens recent onderzoek zouden de meesten tegen een Duitse buurman helemaal geen bezwaar hebben. Daar moet je bij Ingrid de Wispelaere maar niet mee aankomen.

Het Nederlands-Duitse paar Ingrid de Wispelaere en Kai Jansen uit Breda heeft het als Duitslandsupporters momenteel zwaar te verduren in de 'oranjegekke'wijk Heuvelkwartier. Foto Peter van Trijen
Daarvoor kreeg de Bredase de afgelopen dagen te veel bewijzen van het tegendeel voor de kiezen. Die werden haar niet enkel naar het hoofd, maar ook letterlijk tegen de gevel van haar woning geslingerd.

Supporter

Ingrid de Wispelaere, die sinds 1999 met haar Duitse partner een flat in het Heuvelkwartier bewoont, is openlijk supporter van het Duitse elftal. Maar dat valt in deze koortsige WK-weken blijkbaar niet in goede aarde in haar woonomgeving. Het momenteel met vlaggen en wimpels overwoekerde Heuvelkwartier is zo oranjegek, dat zelfs de uitschakeling van het Nederlands elftal nog niets aan het uitbundig versierde straatbeeld heeft kunnen veranderen. Dat er de afgelopen dagen op éénhoog in het Heuvelkwartier zomaar een Duitse driekleur achter het raam zichtbaar was - dat kón dus niet. Sinds die zwart-rood-gele steen des aanstoots werd opgemerkt, staan De Wispelaere en haar man Kai Jansen - zijn Nederlandse achternaam ten spijt - bloot aan de meest platvloerse scheldkanonnades.

Maar met het vorderen van de kampioenschappen groeit kennelijk ook de onverdraagzaamheid jegens de ‘afwijkende’ wijkgenoten.

Vrijdagavond bleef het niet bij onwelvoeglijkheden. Na de Duitse 2-0 overwinning op Zweden kletterden er ook kiezels tegen de flatramen.

Het voorlopige dieptepunt volgde zondagavond. Pal na de door Oranje verloren wedstrijd tegen Portugal, materialiseerden de anti-Duitse sentimenten in witkalk, waarmee slaapkamerraam en achterbalkon van het hoekappartement besmeurd werden.

„Het is net een boze droom“, verzucht De Wispelaere. „Zo extreem heb ik het nog nooit meegemaakt. Ik voel me bedreigd in mijn eigen huis. Tegelijkertijd durven we ook bijna niet meer naar ons werk te gaan, bang voor wat we bij thuiskomst zullen aantreffen. Duitsland is immers nog niet uitgespeeld. Wat gaat er in hemelsnaam gebeuren als de Mannschaft wereldkampioen wordt? Daar denken wij nu met schrik aan.“ Het paar heeft gistermorgen zijn Duitse vlag maar opgeborgen. „Uit angst, ja! Is het niet dieptriest, dat je zoiets niet eens in je eigen huiskamer kunt ophangen? Omdat er mensen zijn die zeggen: ‘Ik wil niet dat jij die vlag ophangt’.“

Wijkjeugd

De intimidaties zijn niet alleen van de wijkjeugd afkomstig, vertelt het paar, dat het vandalisme van zondagavond inmiddels bij de politie heeft gemeld.

„De stenen werden dan wel door jongeren gegooid, maar de beledigingen komen net zo goed van oudere buurtgenoten. En zodra die witkalk gegooid was, zagen wij een vader en zijn zoon de hoek om rennen. We moesten de troep trouwens vliegensvlug wegpoetsen, voordat die kon opdrogen, want het was gemeen spul.“ Verontwaardiging, frustratie en schaamte strijden om voorrang in het gemoed van het Nederlands-Duitse duo.

„Ik geneer me voor mijn landgenoten“’ zegt Ingrid de Wispelaere. „Dat hele oranjelegioen is in Duitsland met open armen ontvangen. Maar hier word je gestraft voor je sportieve voorkeur. We staan echt perplex over zoveel bekrompenheid. Het is toch maar gewoon voetbal!“

Een politiewoordvoerder, die de melding van Jansen en De Wispelaere bevestigt, zegt niet te kunnen nagaan of er de afgelopen week meer van dergelijke meldingen bij zijn organisatie zijn binnengekomen.

Ongevraagd voegt hij daaraan toe: „Zelf ben ik trouwens ook voor Duitsland, want die gasten spelen momenteel erg goed. Als je het mij vraagt, zijn die mensen terecht trots op hun elftal.“

----------------------------------------------------

Een aantal reacties op dit bericht:



typisch racistich Nederland
racistisch Maandag tot Zondag

I am Dutch , love voetbal, support the Dutch team and also I live in Washington DC. USA. The Dutch flag was flying high at my home and nobody felt the need to come and destroy anything.
I work with English, Ivorian, Ukrainian, French,
German, Ecuadorian people and you know what, we all support each other. We look at the games together and are happy or sad together. Depending the outcome of the game. Voetbal can be beautiful, just watch Barcelona or Arsenal at its best, so in no circumstances do I agree with those people who blame voetbal for this problem.
Something is very wrong in Holland. I have noticed it for some time. We have become a very intolerant society.
This is sad. If you know your history you will see that for many centuries Holland was indeed
a tolerant country. We took in Descartes, we took in those who became the pilgrims to America, we all lived on top of each other and believed the frase Live and LET LIVE.
I would be very interested in any studies that have been done regarding this increasing intolerance. What is the cause of all this?

Hm, Normen en waarden?
Hoe ver zijn wij daarvan verwijderd?
Vrijheid van meningsuiting? Als we niet met de grote stroom meegaan dan lijden we schipbreuk.
Hoe ziek kan de massa zijn.
als je maar iets anders bent dan het gros van het volk ben je een bedreigd buitenstaander en lijkt alles geoorloofd. Kunnen we het verleden nou niet eens los zien van ons buurvolk van tegenwoordig?
Wie is er nu bekrompen en ziek in hun gedachten?
Laten we nu iedereen nu eindelijk eens in hun waarde. Iedereen heeft recht tot meningsuiting dus ook diegene die in iets anders geloven dan de meelopers. Voor die mensen heb ik respect. Ik schaam mij voor diegenen die denken op deze wijze hun ideaal te willen bewijzen en op te dringen aan diegenen die in iets anders geloven. Ons elftal bestaat uit een stelletje miljonairs die niet clubgebonden zijn. Biedt een andere club meer dan stappen ze over. Waar ligt nu hun ideaal? Laten ze nu eerst maar eens hun salaris verdienen door ervoor te werken. Als ik bij mijn baas zo loop te lanterflanteren dan sta ik binnen een kort mogelijke tijd op straat.
Dus wat voor kleur er ook voor het raam hangt, bevalt het je niet, kijk dan een andere kant op en laat die kleur in zijn waarde.
Laat dit gezegd zijn en iedereen stof tot nadenken geven.

Dank je, BN De Stem, voor de mogelijkheid reakties op de artikelen achter te laten !!!
Ik weet soms niet of ik nu moet lachen of huilen. Lachen, omdat de reakties vaak zo dom zijn, dat het alleen maar een grap kan zijn.
Huilen, omdat ik bang ben dat het allemaal echt waar ist, omdat Nederland echt zo dom geworden is.

Misschien moeten jullie alle reakties een keer verzamelen, in het Engels of Duits uitgeven, zodat onze buren weten hoe we echt over ze denken, en weten dat we ondertussen tot het meest intollerante volk van Europa horen.

En natuurlijk mijn reactie:


Wat ben je toch eigenlijk ziek in je hoofd als je dit soort dingen doet. Wat is er gebeurd met vrijheid van meningsuiting? Ga het nu ook al mis tussen de landen onderling? terwijl we ons vroeger alleen druk hoefde te maken over die hersenloze "supporters" van ajax en feyenoord.

Wrom kunnen die stomme hollanders nou niet eens normaal doen, iedereen mag voor het land zijn dat hij / zij laat mensen in hun waarde ongeacht voor welke ploeg ze zijn!!

Ik wens deze familie heel erg veel succes toe, en ik ben blij dat ik nog met mijn Italië shirtje nog leef
Mogway - 27/06/06 - 11:53:38

maandag, juni 26, 2006

De voetbal supporter

Niet iedereen kent dat stukje van Herman van Veen : De voetbal supporter een geniaal stukje over een supporter die achter zijn club staat. De mensen die het stukje kennen weten ook dat zulke mensen echt op de tribunes rondlopen maakt niet uit of het nu in de eredivisie is of bij oranje of welk ander land. Zeikers heb je er altijd bij. En nu een dag na de (onterechte) uitschakeling van Nederland lijken veel mensen op die voetbal supporter. Tja ik zeg wel onterechte uitschakeling maar hebben ze het ook niet een heel erg groot beetje aan zich zelf te danken dat we eruit zijn gegaan? Ze hebben kans op kans gehad en verzaakte het iedere keer om die soms wel enorme kansen te benutten. Het enige wat oranje echt miste was een klein beetje geluk en mss ook wel maatenaaierij. Tja mensen we kennen Figo toch al langer dan vandaag? We weten dat hij dit soort dingen doet, en nu gaat iedereen zeggen de scheidsrechter is de zondebok. Maar als je nou eens goed kijkt naar de overtredingen die zijn gemaakt daarvan verdiende ze allemaal geel. Het was ook een harde wedstrijd, maarja voetbal is oorlog. Ok ik geef toe als mss Merks had gefloten had het een andere wedstrijd geworden maar dat is altijd zo. En om nu de scheidsrechter als zondebok aan te stellen vind ik een beetje zwak van die 14 miljoen bondscoaches.
Maar goed ik had helaas gelijk vandaag stonden al een groot aantal oranje spullen bij het vuil, zielig eigenlijk dat we alleen voor oranje zijn als ze winnen. Meer ziektemeldingen omdat mensen een kater hebben van de wedstrijd van gisteren. Eigenlijk wel sneu dat er gewoon vergeten wordt dat gisteren de beste wedstrijd was van oranje op heel dit WK, althans dat is mijn mening de andere wedstrijden speelde ze als een natte krant maar gisteren hebben ze gevochten als leeuwen.

Tja Italië wel door, strafschop of niet ze zijn door, goed gespeeld of niet ze zijn door. Het rare is omdat het Italië is begint iedereen gelijk over maffia praktijken en omkoopschandalen. Stelletje kleuters op internet. Als Nederland daar had gestaan en die penalty had gekregen was de scheidsrechter heilig verklaard. Ok het was mss geen penalty maar ze zijn ook voor nog minder gegeven. Het is wel jammer voor Guus maar hij heeft toch wel weer wat bereikt met een team dat eigenlijk niet kan voetballen, ze hebben sinds een lange tijd de groepswedstrijden overleeft dus ze mogen nu al trots zijn. Ja tuurlijk wil je meer maar dat zit er niet in, tis zo wie zo toch al een raar WK Ghana door en Tsjechië eruit, Ecuador door en Polen eruit, als je dit van te voren had gezegd hadden ze je waarschijnlijk in het gesticht gestopt. Maar goed Italië is door en daar ben ik heel erg blij om :P

Btw thank you triton for your sweet comment on my previous blog you're really a good friend ;)

woensdag, juni 21, 2006

Wilkommen zum foosball

Je kunt er de laatste tijd echt niet om heen waar je ook kijkt, het is overal voetbal voetbal voetbal en nog eens voetbal. HEERLIJK. De meeste zullen mij voor gek verklaren een vrouw die van voetbal houdt, tja ben tenminste niet zo zielig als een stel soap wijven die het WK wilde boycotten. Rot op stom volk tis maar 1x in de 2 jaar, *schopt tegen zulke domme dingen* Ok ik word ook ziek van al dat stomme oranje gedoe, tuinbroeken met oranje leeuwstaarten sjies hoe oud zijn we nou??? Ok de wuppies zijn wel geinig maar dat is oud, dus retro en dat mag tegenwoordig weer, alles wat vroeger (ouzo vroeger) in was in nu ook weer in, tja had je je klerenkast niet hoeven weg te gooien maar goed. Tja vanavond de belangrijke wedstrijd voor "ons" oranje van Argentinië hoeven we geen voetbal te verwachten want die worden toch liever 2e omdat ze dan pas zondag weer hoeven te spelen en dicht bij huis blijven....WTF???? Waar is het eer gevoel om daar te mogen staan voor je land? In Togo hebben ze daar nog nooit van gehoord. Tis toch verdomme grandioos als je je land mag vertegenwoordigen op een WK?? En dan nog debuteren ook, en het enige waar die mannen het over kunnen hebben zijn de premies die ze krijgen, sod off. Voetbal is allang geen sport meer het gaat tegenwoordig allemaal maar om geld helaas.
Oh ja dat bedenk ik me ineens gisteren de belangrijke wedstrijd tussen Engeland en Zweden die eindigde in een 2-2, hmmmmm ergens komt me dit erg bekend voor Zweden die nog door kan en een andere ploeg die ook nog door kan maar door het behalen van een gelijk spel (toendertijd precies 2-2) werd die ploeg uitgeschakeld. He toch wie was dat toen ook alweer??? Natuurlijk Italië GVD rot Zweden hebben nu zeker ook Engeland omgekocht om T&T eruit te trappen. *Schopt tegen IKEA kga jullie weer boycotten MUHAHAAHAH*. Ik ben nog nooit zo kwaad geweest als toen Zweden en Denemarken het op een akkoordje hadden gegooid tijdens het EK van 2004 in Portugal om zo Italië naar huis te sturen, precies 2-2, ik herinner me nog de beelden van een juichende Del Piero nadat Italië de 2-1 scoorde tegen Bulgarije, hij rent heel erg blij op de bank af maar hoort dan dat Zweden en Denemarken precies op 2-2 staan, tja zo'n beeld vergeet ik nooit meer, vooral omdat het zo triest was voor de Italiaanse selectie.
Nou moet ik zeggen dat over het algemeen het nivo ontzettend laag is, tis ook een raar WK. Wie had ooit verwacht dat Frankrijk mss niet doorgaat, en om over het spel van Brazilië maar te zwijgen, wat spelen die mannen slecht zeg, ja tuurlijk geef Ronaldo maar de schuld, sjies tuurlijk geef het dikke jongetje maar de schuld dan ligt het niet aan de rest. Engeland speelt trouwens ook als een natte krant zeg, wel zielig van Owen gisteren die arme jongen is weer voor 4 tot 6 maanden uitgeschakeld. Oh ja Tsjechië die verliezen van Ghana??? Kom op zeg. Ik moet wel zeggen dat ik persoonlijk de wedstrijd Italië tegen de VS het beste vond. Vooral ook omdat die wedstrijd mij zeker 10 jaar van me leven heeft gekost, de meeste mensen weten het volgens mij al maar ik ben dus een groot fan van het Italiaanse voetbal





Ben ik eigenlijk al heel erg lang zo’n 14 jaar al ongeveer, dus ik was dan ook ontzettend blij toen gisteren mijn Juventus shirt en het officiële shirt van Italië 2006 binnenkwamen. Ik had vandaag zo iets van zal ik me Juve shirt aantrekken maar heb het toch maar niet gedaan. Maar wat deden mijn ogen weer zeer vandaag zeg al dat oranje, en het stomme is zolang Nederland op het WK blijft blijf je dat oranje gedoe houden maar zodra ze worden uitgeschakeld houdt iedereen ermee op en zie je geen enkele Hollander ook nog maar met een oranje shirtje lopen tot het volgende grote evenement, tenzij oranje zich plaatst natuurlijk. En als je nu de vraag stelt als Nederland tegen Italië speelt ben je dan voor Italië?? JA ook dan ben ik voor Italië ook als het minder goed gaat ben ik en blijf ik voor Italië, landverrader zul je mss wel denken maar ik blijf tenminste achter mijn Italië staan en gooi niet alles wat blauw is gelijk de deur uit als ze een x verliezen of uitgeschakeld worden.



Maar goed voordat ik de 50 niet meer haal, wat is er allemaal nog meer aan de hand. Oh ja me hand nog steeds hetzelfde verhaal, heb inmiddels ook al een MRI scan gehad ( nu weet ik zeker dat ik claustrofobie heb) maar daar is ook weer niks uitgekomen. De neuroloog wilt nu de pijn gaan dempen met pillen, ja geweldig hoor omdat jullie niks kunnen vinden moet ik pillen slikken die toch niet helpen . Dus heb ik vandaag even een chirurg lief aangekeken en nu zijn er dan eindelijk rontgen foto’s gemaakt van mijn hand zelf, toch wel handig als je voor de chirurgen werkt :D Maar goed morgen mag ik hem even bellen om te vragen of hij iets ontdekt heeft waardoor die pijn wordt veroorzaakt, laten we het hopen.


Tis al een tijd geleden maar eindelijk is onze nieuwe website open


en gelukkig zijn nu ook al onze problemen voorbij met onze website host, daardoor lag onze site er regelmatig uit. Het leuke van de site is dat je dus kunt kiezen tussen de 2 designers DeKDeS en Mogway (ikke dus) maar nog leuker is dat mogway momenteel vaker wordt gekozen dan DeKDeS :P Ik laat hem dat ook uitgebreid weten op ons forum :P Ons forum is inmiddels ook uitgebreid en de hoofdtaal is dan wel Engels maar er zijn ook een hoop Nederlandstalige gedeeltes.
Aanmelden is natuurlijk geheel gratis zoals het hoort en ook onze downloads zijn gratis, in de nabije toekomst komen er ook weer muurtjes en vloeren op te staan.

Zo dat was een heel verhaal zeg, tja kmoet toch eens wat vaker gaan bloggen dan krijg je niet van die enorme stukken :P
Dan wil ik graag afsluiten met een quote van Jesse een goede vriend van mij
When there's a mog there's a way